网站首页 | 做家教 | 请家教 | 会员登录 | 学生频道 | 教师频道 | 家长频道 | 学习策略 | 公交查询 | 家教资费 | 手机站 | 在线留言 | 培训机构
无锡家教网www.wxjjw.net
电话 家教热线:400-6869-985 ┆ 13003327838
教员简历库 学员信息库 试题下载 课件下载 教案下载 支付通道

期中知识回顾-学生频道-【 无锡家教网 - wxjjw.NET】
  您当前位置:无锡家教网 >> 学生频道>> 同步导学>> 初一>> 英语
期中知识回顾
发布者:本站编辑 发布时间:2008-7-14 阅读:2190次 【字体:

期中知识回顾

【期中检测】

一.   单词辩音:(选出划线部分一个与众不同的选项)

(    )1.A. master              B. Maths                   C. chat                  D. Saturday

(    )2. A. reason             B. treat                   C. really                D. meal

(    )3. A. twice              B. winter                  C. price                 D. shine

(    )4. A. pumpkin            B. summer                  C. bunch                 D. busy

(    )5.A. other               B. tooth                   C. month                D. thing

(    )6. A. borrow             B. skateboard              C. road                 D. tomorrow

(    )7. A. detail             B. festival                C. send                  D. best

(    )8.A. short               B. born                    C. world                D. sport

(    )9. A. food               B. through                 C. June                 D. shout

(    )10. A. kitchen           B. Christmas               C. lunchtime            D. March

二. 用所给词的适当形式填空:

1. My brother _______ (watch) TV in the evening.

2. It’s time to _______ (begin) our class.

3. There _______ (be) many new students in Tom’s class.

4. My grandfather likes _______ (drink) green tea.

5. Does your pen friend live in New York? No, she _____ (do). She _____  (live) in Canada.

6. Michel Jordan is one of the best basketball ______ (play)

7. She ______ (put) on his coat and goes out.

8. My brother’s trousers ______ (look) nice.

9.I don’t have much time ______ (play) basketball every day.

10.Thank you for ______ (organize) the school trip.

三. 根据首字母及句意完成下列句子:

1. My brother Simon is g____ at English.

2. There are twelve m_____ in a year.

3. Excuse me, how do you s____ that in English?

4. My blouse is very nice. I like w_____ it.

5. He h____ his father will watch their games.

6. She loves playing basketball, but s_______ he plays badminton on Sundays.

7. Millie is my b_____ friend. I spend most of my time with her.

8. Please don’t t____ in class.

9. Sandy is p_____ and helpful. We like to ask her for help.

10. What do you often do at the w_______ ?

四. 单项选择:

(    )1. I have no time to watch TV. I have_____ homework.

A. too much        B. much too         C. too many         D. many too

(    )2. Can you tell me________ ?

A. what’s your name  B. how old are you   C. what your name is  D. how you are old

(    )3. Ricky and Sandy, are _______ reading English books? Yes, _______ are.

A. they, you       B. you; we        C. we; we       D. you; they

(    )4. They have________ lessons every day.

A. dance          B. swim             C. swimmer         D. swimming

(    )5. Tommy often forgets________ his homework.

A. to do           B. doing            C. do               D. does

(    )6. Mr Li and I live near each other. ______ often go home together.

A. He           B. She              C. They         D. We

(    )7. I like all the different________, because I like reading very much.

A. book           B. a book           C. books            D. the book

(    )8. I have two hours. I can finish________ the picture.

 A. draw            B. to draw          C. in draw           D. drawing

(    )9. We can only do after-school activities______ the afternoon of Saturday.

A. in              B. at              C. between           D. on

(    )10. They are all girls except________ .

A. I                   B. my             C. me               D. mine

(    )11. You can find ______ on the Internet.

A. an information                    B. five pieces of information

C. a piece of informations             D. five piece of information

(    )12. What______ the boy like to do?

A. does          B. do          C. is             D. are

(    )13. The Grade 1 students will ______ tomorrow.

 A. go swiming       B. go to swimming   C. go swimming     D. going swimming

(    )14. ______ you do the homework? No, I ______.

 A. Can; mayn’t       B. May; can’t        C. Can; can’t         D. Can; must

(    )15. –Do you know the answer______  No. 2?

    –No, I don’t. But I think Daniel ______.

A . to; does            B. to; is           C. at; do         D. at; doesn’t

(    )16. Thank you ______ me.

A. for help          B. for helping       C. at helping      D. to helping

(    )17. Simon _____ like fish, but he ______ milk.

A. don’t; like        B. doesn’t; like        C.. don’t; likes       D. doesn’t; likes

(    )18. May I drink ______ water? Sorry, I don’t have______.

A. any; some     B. some; any       C. some; some     D. any; any

(    )19. My daughter often ______ after school.

A . walk home       B.  walks home      C. walk to home      D. walks to home

(    )20. There are ______ things to do at my school

A . many           B.  lot of           C.  a lot            D . much

五、补全对话

根据问句补全答语,根据答语写出问句。

1. —Do Daniel and Kitty play computer games? —Yes, _______.

2. —May I borrow some money? —______, ______ I don’t have money.

3. —________?—I’m twelve years old.

4. —Are you busy? —Yes, _______.

5.—________?—I’m in Class One, Grade Seven.

六、句型转换:(每空一词)

1. Mum often buys me snacks from the shop. (改为同义句)

Mum often ______ snacks ______ me from the shop.

2. Kitty has a lot of time to chat with her friends.   (改为一般疑问句)

______ Kitty ______ ______ time to chat with her friends?

3. I’d like to ask you some questions.  (划线提问)

  ______ would you like to ______?

4. We go to work five days a week. (改为同义句)

We go to work ______ Monday ______ Friday.

5. Amy does her homework after school. (改为否定句)

Amy ______ ______ her homework after school.

七、阅读理解:

We have two new classmates. One is Lucy, the other(另一个)is Lily. They look the same. They are twins. They are from America. Sometimes(有时)they wear(穿)the same coats. I don’t know who is Lily and who is Lucy. Look! One of them comes. I think she is Lily. But I am not right. She is Lucy. She says Lily is ill(生病),and she is at home now. Their mother looks after Lily at home. Their father works at school in China.

1.Lily and Lucy are _________.

A.   sister and brother     B. good friends      C. teacher and student      D. twins

2.Lily and Lucy are _______.

A. American boys      B. American girls     C. Chinese girls      D. English girls

3.Today,who is ill?________.

A.I am ill.       B. Lily is ill.       C. Lucy is ill.       D. Lily’s mother is ill.

4.Who knows who is Lily and who is Lucy?_______.

A.I           B. My teacher        C. My mother      D. Their mother.

5.What does their father do?______.

A. He is a worker in China.           B. He is a student in China.

C. He is a teacher in American.        D. He is a teacher in China.

八、书面表达

根据下面的时间表写一篇短文,叙述自己在星期一这一天的学习活动。

Time

Subject

8:00—9:00

Chinese

9:00—10:00

English

10:00—11:00

math

11:00—12:00

music

12:00

lunch

13:00—14:00

history

14:00—15:00

art

15:00—16:00

P.E.

【参考答案】

一.   单词辩音:(选出划线部分一个与众不同的选项)

1.A   2.C    3.B    4.D    5.A    6.B    7.A    8.C    9.D    10.B

二.用所给词的适当形式填空:

1.watches                      2.begin

3.are                          4.drinking

5. doesn’t, lives             6.players

7.puts                         8.look

9.to play                      10.organizing

三.根据首字母及句意完成下列句子:

1. good,        2. month,    3. say,      4. wearing,      5. hopes,

6. sometimes,   7. best,     8. talk,     9. polite,       10. weekend

四. 单项选择:

1. 选A。本题考查的知识点是不可数名词homework要用too much来修饰, much too用来修饰形容词或副词;many用来修饰可数名词的复数形式。故选A。

2. 选C。本题考查的知识点是宾语从句中的语序要用陈述句的语序,故选C。

3. 选B。本题考查的知识点是人称代词主格,在一般疑问句中提问用用第二人称,回答要用第一人称。故选B。

4. 选D。本题考查的知识点是动名词短语作定语,修饰名词lessons。故选D。

5. 选A。本题考查的知识点是动词不定式作宾语,表示动作没有发生。故选A。

6. 选D。本题考查的知识点是人称代词主格,前文提到李先生和我两个人,故选D。

7. 选C。本题考查的知识点是可数名词的复数形式,“所有不同的书籍”,故选D。

8. 选D。本题考查的知识点是动词finish后面跟动名词形式,表示“干完某事”,故选D。

9. 选D。本题考查的知识点是具体到某一天要用介词on,故选D。

10. 选C。本题考查的知识点是在介词后面要用人称代词的宾格形式。故选C。

11. 选B。本题考查的知识点是不可数名词,如果有复数形式,要在量词上加复数。故选B。

12. 选A。本题考查的知识点是当主语是第三人称单数,要用does帮助提问。故选A。

13. 选C。本题考查的知识点是固定词组,“去游泳”。故选C。

14. 选C。本题考查的知识点是情态动词的用法,表示有没有能力。故选C。

15. 选A。本题考查的知识点是名词the answer to…的固定搭配,第二空的助动词要与前文do相符,主语是第三人称单数Daniel。故选A。

16. 选B。本题考查的知识点是固定词组thank you for…,for是介词,介词后面要跟动名词短语。故选B。

17. 选D。本题考查的知识点是当主语是第三人称单数,谓语动词也要用第三人称单数形式,否定句用doesn’t进行否定,故选D。

18. 选B。本题考查的知识点是不定代词some和any的用法,some用于疑问句中,表示说话人征求对方意见或希望得到肯定答复;第二空是否定的简略回答,故选B。

19. 选B。本题考查的知识点是一般现在时主语是第三人称单数,home是副词,省略介词to,故选B。

20. 选A。本题考查的知识点是可数名词的复数要用many=a lot of/lots of来修饰,故选B。

五.补全对话:

1. they do。前文主语Daniel and Kitty是两个人。

2. Sorry, you can’t.情态动词的否定回答。

3. How old are you   因为回答的句中是“我十二岁了”。

4. I am. 第二人称提问,第一人称回答。

5. Which class are you in 因为回答的句中是“我在七年级一班”。

六.句型转换:

1.  buys…for…句型buy sb. sth.=buy sth.for sb.。

2.  Does…have much  原句中的谓语动词是第三人称单数形式,所以要用does提问,谓语动词原来的第三人称单数形式要改为动词原形,在疑问句中用much代替a lot of。

3.  What…do。划线部分是动宾结构,因此,用what提问,“你喜欢干什么?”。

4.  from…to… 一般的上班时间为星期一到星期五。

5.  doesn’t do主语是第三人称单数,要用doesn’t进行否定,原句的谓语动词does变为动词原形do。

七.阅读理解:

1.  选D。从短文中They are twins.可以判断出,故选D。

2.  选B。从短文中They are from America.判断出答案,故选B。

3.  选B。从短文中She says Lily is ill。故选B。

4.  选D。从短文中Their mother looks after Lily at home.可以分辨出,故选D。

5.  选D。从短文中最后一句话。故选D。

八.书面表达

【点评】写作要根据所给时间表的提示,按照时间顺序及学习科目,写出一天的学习活动,要注意避免出现语法错误,时态、人称和数要保持一致,另外还要注意标点符号、大(小)写。

Today is Monday I am really busy. At 8 o’clock I Chinese. At 9 o’clock I have English. I have math at 10 o’clock Then at 11 o’clock I have music. It’ relaxing. I have at 14 o’clock at school. After lunch I have history . I don’t like it . It’s boring. I have art at about 14 o’clock . It’s interesting. Then I have P.E. It’s my favorite subject. It’s fun.

1.一般现在时的用法。

2.人称代词主格形式的用法。

3.时间介词的表达法。


  • 上一条新闻: 没有了

  • 下一条新闻: 没有了
  • 返回上级新闻
  •  
     
    会员登录
     资 源 搜 索 |  



    在线留言

    请家教   做家教   关于我们   支付通道  常见问题  建议/留言  广告服务  网站地图  辅导机构合作


    @2003-2015 版权所有:江苏聚焦信息技术有限公司-无锡家教网 本站访问量:
    家教热线:400-6869-985 地址:无锡市滨湖区蠡湖大道1800号 邮箱:service@wxjjw.net 教员QQ群:716194915
      中华人民共和国企业法人营业执照 注册号:321002001625112|中华人民共和国组织机构代码证 编号:39826811-0 工信部备案:苏ICP备09010745号-1
    举报